Je-ZELF zijn in je relatie zonder onzekerheid

Als je Zelf niet dubbel en dwars vast staat en iets is waar je op kunt bouwen dan kun je er donder op zeggen dat je onzekerheid wordt weerspiegeld in je relatie. Zelfs tijdens de opwinding van de eerste kennismaking kan een slechte relatie met je eigen Zelf al een rol spelen en roet in het eten gooien. Heb je wel eens gemerkt bij voorbeeld, dat je heel erg begint te transpireren, net nu je er zo leuk uit wilt zien? Zo zijn er allerlei verschijningsvormen van onzekerheid, die voor iedereen weer anders liggen, die een aanduiding kunnen zijn om de relatie met je Zelf eens onder de loep te leggen.

 

 

Een relatie onderhouden is te vergelijken met een goede danspartner voor elkaar willen zijn. Voor het oog van de toeschouwer lijkt het of je een twee eenheid bent maar als je inzoemt op de techniek en oefening die er voor nodig is om die illusie te projecteren, vallen de schellen je van de ogen. Beide partners zijn betrekkelijk onafhankelijke lichamen die zichzelf in de juiste vorm houden. Ze brengen een duidelijk afgebakend en sterk Zelf in (frame) en besluiten gezamenlijk waar het verantwoord is op elkaar te steunen.

 

 

Met andere woorden, de een is niet afhankelijk van de goedkeuring van de ander, maar is zijn (of haar) eigen baas. Zij volgen ieder hun eigen karma, hun levenspad, dat hoogstwaarschijnlijk leidt via zeer verschillende lessen die zij moeten leren en laten elkaar daar de ruimte voor. Zij waarderen elkaar als geen ander en voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze proberen elkaar niet te veranderen maar laten het aan de ander over om belangrijke inzichten te verwerken in hun eigen tijd en volgens hun eigen motivatie.

 

 

Want wat gebeurt er, als je telkens denkt dat hij zich niet zo gedraagt als je zou willen en je hebt, bv verlatings-angst? Verlatings angst zou niet optreden al je zeker was van je Zelf. Als je er zeker van was dat je Zelf iets is om op te bouwen zou je nooit zo heel bang hoeven zijn “dat-ie er-van-door gaat” omdat je weet dat je Zelf je nooit verlaat. Wat er dus gebeurt is dat je A) hem gaat manipuleren zodat je je veiliger voelt of B) je bang wordt voor je eigen emoties, want je wilt helemaal niet erkennen dat er iets is dat je niet bevalt. Dan moet je er iets van zeggen en tja, je weet nooit…misschien loopt ie wel weg.

 

 

 

Een Gezond Zelf-Gevoel voor beide partners is een grote garantie voor succes en een liefdevolle ontwikkeling van beide levens. De een bezwijkt niet onder de druk van de ander, wat voor druk dat danook is.

Dit is een ideaalbeeld natuurlijk, een perfectie relatie. De meeste relaties zijn niet zo perfect maar met bovengenoemde normen als leidraad kom je toch een end. Tenminste, zo is het voor mij, voor ons, gebleken…

 

Posted in

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!