Wees Jezelf! Meer over de online cursus!

Wat is de Wees Jezelf-Cursus?

De Wees Jezelf-Cursus is een online trainingsprogramma van negen weken om je te helpen je Zelf te leren kennen en begrijpen, met als doel

  • je Zelf-Gevoel te herstellen;
  • los te komen van de behoefte om anderen te plezieren en hun goedkeuring te krijgen;
  • de noodzakelijke vaardigheden te ontwikkelen om je eigen onafhankelijke 'ik' te worden.

Je begint te begrijpen:

  • waarom de dingen niet gaan zoals je wilt dat ze gaan;
  • wat je moet doen om die dingen te verbeteren;
  • hoe je een nieuwe, gezondere weg kunt inslaan: leven vanuit je eigen hoofd en hart.

Trouw blijven aan je Zelf kan een ongelooflijke uitdaging zijn als je nooit geleerd hebt hoe dat moet. Het programma dat Gezond Zelf-Gevoel te bieden heeft begeleidt je hierin en brengt je stap-voor-stap in contact met wie je werkelijk bent.

Eenvoudige stappen om met je Zelf in verbinding te komen.

Ons doel is dat je meer duidelijkheid krijgt over je vroegste kinderjaren, zodat je inzicht krijgt in wat je ontwikkeling beϊnvloed heeft en welke uitwerking dat op je huidige leven heeft. Terwijl je je weg baant door deze cursus, zul je in contact komen met je Zelf en oog in oog komen te staan met wie je werkelijk bent. Dit programma is heel persoonlijk en psychologisch, maar het is op zo’n beknopte, makkelijk te gebruiken manier opgezet, dat je je er niet overweldigd door zult voelen.

Je kunt deze cursus steeds weer opnieuw doen; je zult steeds laagjes van je psyche pellen, net als de laagjes van een ui, terwijl je snel groeit naar de zelfstandige en onafhankelijke persoon die je mag zijn.

Of je nu met diep persoonlijke problemen worstelt of dat je jezelf beter wilt leren kennen, de Wees Jezelf-cursus zal je alles geven wat je nodig hebt om met je Zelf in contact te komen en van ervaringen en beslissingen uit het verleden te leren en gaandeweg te herstellen. Probeer het, en gun jezelf een betere toekomst.

Ontdek de ontelbare goede redenen om de Wees Jezelf-Cursus te volgen.


Voordat ik mijn eigen motivaties begon te onderzoeken was ik als een dobberende boei in een zee van gebeurtenissen; helemaal overgeleverd aan de genade  van wat er om mij heen en in mijzelf aan het gebeuren was. Ik kon alleen maar reageren. En als de dingen niet liepen zoals ik wilde, werd ik woedend en gaf ik iedereen behalve mezelf de schuld.

Het schrijven van mijn boek heeft me van al die negativiteit bevrijd. Als ik mijn boek lees, ga ik steeds weer terug naar wie ik heel diep van binnen ben. Het herinnert me eraan dat ik een levend persoon ben, net als iedereen, dat er niets mis is met mij en dat niet alles precies op een bepaalde manier hoeft te gebeuren.

Als je de weg volgt die ik hier voor je uitstippel, zul je gauw ontdekken dat je andere keuzes kunt maken die andere gevolgen zullen hebben; je levenskwaliteit zal verbeteren zolang je maar op deze weg blijft! Dit is het enige wat je daarvoor hoeft te doen:

  • reserveer 15-20 minuten per dag;
  • schrijf je in voor de Wees Jezelf-Cursus;
  • wees bereid om je volledig te wijden aan deze cursus, zodat je de vele vruchten kunt gaan plukken van je gezondere innerlijke Zelf. Laat alle ongewenste conditionering met de bijbehorende ongewenste resultaten achter je, en word de persoon die je werkelijk bent!

Dat is alles!

Ben je klaar om jezelf vrij baan te geven? Om je te bevrijden van de dwang om aan de behoeften en verwachtingen van anderen te voldoen? Om eindelijk baas te zijn over je leven en je Zelf?

Deze cursus is zowel een eerste stap om je doel te bereiken als een voortdurend hulpmiddel om te voorkomen dat je terugvalt in je oude gewoonten. Het is niet gemakkelijk om de regie over jezelf te nemen, maar het resultaat is al dat harde werken meer dan waard. Ik kon het en jij kunt het ook. Denk aan wat je allemaal zou kunnen bereiken als je echt de baas bent over je eigen leven.

Stel dat je je volledige innerlijke potentieel zou kunnen benutten. Hoe bevredigend moet het voelen als je alles uit je relaties kunt halen, en je kinderen op zo’n manier kunt opvoeden dat ze je vrienden voor het leven zullen zijn. Dat en nog veel meer kan het resultaat zijn als je nu met de Wees Jezelf-Cursus begint. JE HEBT MAAR ÉÉN LEVEN – ZORG ERVOOR DAT HET JÓUW LEVEN IS!

De online-cursus bestaat uit negen lessen

Intro

Het programma van jouw 'reis' ziet er zo uit:

In de introductie wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om te weten hoe je jezelf kunt ervaren en beleven, en dat jij JIJ bent; je wordt geconfronteerd met de vraag hoe waardevol het voor je is om jezelf te bevrijden van oud gedrag dat toe nu toe kenmerkend voor je was, maar dat inmiddels niet meer in dienst van jezelf staat.
Als je echt die gezonde, gelukkige persoon wilt worden die binnen in jou zit en van wie je weet dat je die kunt zijn, dan is weten hoe ‘jezelf te doorvoelen en te beleven’ een heel belangrijke vaardigheid.

ApprovalCrave

Les 1 – WAAROM doe je WAT je doet, denk je?

Les 1 van de cursus richt zich op wat er aan je gedrag ten grondslag kan liggen, en legt uit waarom het belangrijk is om dat te weten: je kunt vele, zo niet alle problemen in je leven oplossen als je het WAAROM weet van WAT je doet. Waarom maak je bepaalde keuzes, neem je bepaalde beslissingen? Je hiervan bewust te worden is vooral nuttig voor mensen die zich niet helemaal de baas voelen over hun handelen en hun gedrag.

Unit2

Les 2 – Wiens leven is het eigenlijk?

Les 2 biedt inzicht in het verschil dat er bestaat tussen mensen die een Gezond Zelf-Gevoel hebben en mensen die altijd aan het worstelen zijn om zichzelf te vinden. Geboren worden alleen is geen garantie dat je werkelijk je eigen leven gaat leven. Deze les helpt je met het beantwoorden van de vraag: Heb ik een Gezond Zelf-Gevoel of een Gebrek aan Zelf-Gevoel?

Pastfuturepresent

Les 3 – Het heden komt voort uit het verleden, de toekomst uit het nu. Is jouw NU goed genoeg daarvoor?

Les 3 helpt je begrijpen wat zich in je jeugd heeft afgespeeld. De manier waarop jouw ouders vroeger met jou omgingen, heeft op een onderbewust niveau invloed op hoe jij met jezelf omgaat, en is deels verantwoordelijk voor wat je van je leven maakt. Als je blijft zitten met een onontwikkeld Zelf-Gevoel, zul je eerder falen. Jezelf daarvan bevrijden begint met terugkijken naar wat er echt gebeurd is.

Unit4

Les 4 – Wat je denkt te denken is niet altijd wat je echt denkt

Les 4 introduceert twee typen motivatie: Directe en Indirecte Motivatie. Om je eigen motivatie te begrijpen, moet je je bewust leren worden van wat zich in je onderbewuste afspeelt. De sleutel tot zelfkennis is weten welke Motivatie op de achtergrond van je handelingen actief is. Die kennis geneest een Gebrek aan Zelf-Gevoel en leidt tot een Hersteld Zelf-Gevoel.

Unit5

Les 5 – Gebruik jij je leven om te bewijzen dat je 'in orde' bent?

Les 5 gaat erover waarom bepaalde dingen zo’n belangrijke rol spelen in je leven, en wat daar achter zit. Als je niet in staat bent gesteld om een (Gezond) Gevoel van je Zelf te ontwikkelen, ontwikkel je bepaalde gedragspatronen die gericht zijn op het krijgen van goedkeuring van die mensen van wie jij denkt dat je goedkeuring nodig hebt.

BehaviorTree

Les 6 – Een 'Goed-gevoel-over-jezelf-hebben' kan een dwangmatige behoefte zijn

Les 6 onderzoekt waarom je voelt dat je zo nodig goedkeuring moet hebben, en introduceert enkele processen die bijdragen aan het drama dat zich afspeelt in het onderbewustzijn van mensen met een Gebrek aan Zelf-Gevoel. Je leert vervolgens hoe je kunt omschakelen van het continu streven naar goedkeuring naar inzicht in wat JIJ met je leven wilt doen, op basis van je eigen bewuste beslissingen.

Unit7

Les 7 – Zal ik mijn behoefte aan goedkeuring ooit ontgroeien?

Les 7 gaat dieper in op de rol die het oordeel van ouders over hun kind kan spelen in je leven. Ook al zijn ouders/verzorgers niet eens meer aanwezig, toch kunnen hun oordelen je leven nog bepalen. Je komt meer te weten over de verstrengeling van ouder en kind die zowel de oorzaak als het gevolg is van een Gebrek aan Zelf-Gevoel, en die verantwoordelijk kan zijn voor een leven vol emotionele uitputting en ellende.

Unit8

Les 8 – 'Help, moeder! Ik voel mijn Zelf verdwijnen als ik niet aan je voorwaarden kan voldoen!'

Les 8 brengt alle informatie van de vorige blokken bij elkaar en maakt nóg duidelijker wat de Gezond Zelf-Gevoel Theorie – en Methode - precies behelst. Op basis van wat je tot nu toe hebt geleerd, weet je nu dat je misschien onbewust een structuur hebt gecreëerd die fungeert als plaatsvervanger van een werkelijke Zelf-ervaring. En dan komt de vraag aan de orde: Wiens geluk is er nu echt het belangrijkste voor je?

Unit9

Les 9 – Beeld van een leven met een Vals Zelf-Gevoel

Les 9 leidt je door alle concepten van de cursus die voor jou van toepassing kunnen zijn. Zo gauw het je lukt om te begrijpen waar elk van die elementen vandaan komt, kun je doelmatige en blijvende veranderingen implementeren en jezelf eindelijk bevrijden van je verslaving aan goedkeuring.

SCHITTERENDE BONUSSEN

Schrijf je in voor de Wees Jezelf-Cursus en ontvang:

Healthy Sense of Self: How to be true to your Self and make your world a better place!
Een standaardwerk van 253-pagina's over de Gezond Zelf-Gevoel Methode (ter waarde van $ 29.95)

Exclusieve toegang tot de Friends of Healthy Sense of Self Facebook Page and Community!
HySoS Grounding Exercise for Better Body/Mind Awareness and Connection!
Een gids die je kunt downloaden om je beter te voelen, helderder te denken, minder gehecht te zijn aan het effect van je handelen en minder afhankelijk van wat anderen van je denken, inclusief die personen naar wier goedkeuring je altijd op zoek bent. Met een tijdsinvestering van slechts een paar minuten per dag helpt deze gids je meteen op weg om je Zelf-Gevoel te versterken.

HySoS Awareness Exercise for Parents plus The Three Questions!
Een downloadable wegwijzer om je ervan te verzekeren dat je er voortaan 'echt helemaal kunt zijn' voor je kinderen!

Tijdens (Amerikaanse) kantooruren toegang tot onze ondersteuning!

Wij waarderen je feedback.

We zouden graag van je horen!