Hersteld Zelf-Gevoel (HersteldZG)

RestSoS

Het eindresultaat van het werken met de Gezond Zelf-Gevoel Methode, namelijk de genezing van de afhankelijkheid van een Vals Zelf-Gevoel. Je hebt een onwankelbaar bewustzijn dat je je eigen persoon bent, vrij om te leven vanuit je eigen essentie, voorkeuren, capaciteiten en beperkingen. Er is een innerlijk besef dat je los bent van ouders/verzorgers en vrij van elke vorm van afhankelijkheid van prestaties of goedkeuring. Wat blijft is een duurzaam gevoel dat je (onvoorwaardelijk) levend en ‘echt’ bent.

Anders gezegd: Het besef dat je een zelf bent of hebt, dat zich heeft ontwikkeld nadat je genezen bent van de afhankelijkheid van prestaties en goedkeuring met als uiteindelijk doel een Goed-gevoel-over jezelf als ongezonde vervanging voor een Gezond Zelf-Gevoel.

 

Het is het Zelf-bewust-zijn dat je kunt ontwikkelen als je hebt ontdekt dat het je ontbreekt aan een gezond, duurzaam besef een ‘echt’ mens te zijn; dit vereist een langdurig proces van helen, her-programmeren en her-conditioneren van je onbewuste brein. Als je er genoeg tijd en moeite in investeert, wordt dit Hersteld Zelf-Gevoel steeds sterker om uiteindelijk het Vals Zelf-Gevoel dat je eerder had volledig te vervangen.

 

Dit nieuwe, permanente ‘innerlijk weten’ dat je een onafhankelijk bestaand, autonoom persoon bent komt het dichtst in de buurt van het soort Zelf-Gevoel dat je in een psychologisch gezondere kindertijd zou hebben ontwikkeld.

 

Een Hersteld Zelf-Gevoel vult definitief het beangstigende ‘Zwarte Gat’ dat is ontstaan toen je in je kindertijd geen Natuurlijk Zelf-Gevoel hebt kunnen ontwikkelen. Je voelt je niet meer ‘thuisloos’, maar je hebt een duurzaam, stabiel ‘innerlijk thuis’ dat de basis vormt om je leven in te richten naar je eigen normen en waarden. Je hoeft niet meer constant aan andermans voorwaarden en eisen te voldoen. Je kunt nu van jezelf houden, wat er ook gebeurt.

Gerelateerde berichten

  • Hoe zelf-liefde mijn leven gered heeft
    Auteur: Casey Wild Mijn vader verliet mijn moeder toen ik drie jaar was. Ze was er kapot van en belandde in een depressie.   Ik werd voor de televisie gezet om naar tekenfilms te kijken, uren achter elkaar, elke dag weer. Soms nam ze me mee naar de speeltuin, waar ik in mijn eentje moest gaan spelen. Als ...
Lees meer gerelateerde berichten