Gebrek aan Zelf-Gevoel (GebrekZG)

losos-icon-only

De eigenschap die hoort bij iemand die nooit het natuurlijke, blijvende, innerlijke bewustzijn heeft ontwikkeld een ‘echt,’ onafhankelijk mens te zijn.

Het ontbreekt dan aan het gezonde, op de juiste manier ontwikkelde bewuste én onbewuste weten dat je leeft en aanwezig bent als onafhankelijke, natuurlijke, psychologisch autonome entiteit/persoon.

In deze Methode wordt veelvuldig gewezen op het belang van introspectie in het ervaren van je ‘zelf’. Voordat je kunt vaststellen dat je je Zelf op een ongezonde manier ‘ervaart’, kan het nuttig zijn om te beseffen dat het je simpelweg ontbreekt aan een gezonde manier om je Zelf te ervaren.

 

De term Gebrek aan Zelf-Gevoel voegt op zichzelf niets nieuws toe aan de Methode, maar het concept kan je helpen bij het kijken naar jezelf. Het is gemakkelijker om te constateren dat je een Gebrek aan Zelf-Gevoel hebt dan in te zien wat het gevolg daarvan is, namelijk dat je afhankelijk bent van een Vals Zelf-Gevoel om je zelf te kunnen ervaren.

Het woord ‘gebrek’ verwijst naar twee gebreken: nr 1 is dat er in de vroege kindertijd een leegte is ontstaan die zich met alle macht wilde vullen, en nr 2 is dat die leegte werd gevuld met iets ongezonds, waardoor er een gebrek bleef bestaan aan iets wat wel gezond zou zijn.

 

Maw, als je eenmaal de verkeerde weg bent ingeslagen en afhankelijk geworden bent van goedkeuring, is de weg naar de ontwikkeling van een Gezond Zelf-Gevoel geblokkeerd.

Gerelateerde posts

    Read more related posts