Echte/Authentieke Zelf/Echte Eigenlijke Ik (EEI)

RealSelf

We hebben het over het Echt Eigenlijke Ik, het Echte of Authentieke Zelf, als je de totaliteit van lichaam, geest en emoties, samen met al wat bij het mens-zijn hoort, ervaart op de gezondste, meest geïntegreerde manier. Handelen en bewustzijn zijn gebaseerd op leef-ervaring en niet besmet door ziekelijke motieven.* Zie ook Natuurlijk Zelf-Gevoel.

 

* Niet zozeer bedoeld in spirituele zin, maar meer als een verwijzing naar de hele persoon die je werkelijk bent.

In deze Methode staat de term het Echte Zelf voor het Zelf dat mensen die in hun kindertijd niet de juiste feedback hebben gekregen en daardoor compensatiegedrag hebben ontwikkeld, NIET voelen. De term verwijst dus naar het zelfbeeld van mensen met een gezonde, normale kindertijd.

 

Het Echte Zelf is ook het zelf dat mensen die in hun jeugd niet de kans hebben gekregen om een Zelf-Gevoel te ontwikkelen, ervaren nadat ze zichzelf hebben genezen. Na zo’n herstel (genezing) is er geen ‘tweede partij’ meer nodig om een (soort) Zelf-ervaring te kunnen hebben.

 

Het ‘Echte Zelf’ verwijst naar de puurste versie van iemands potentieel en manifestatie als mens, die vanzelf ontstaat wanneer een kind zich in zijn vroegste jaren natuurlijk en op een gezonde manier kan ontwikkelen – of nadat het ongezonde surrogaat daarvoor met succes is hersteld.

 

Het ‘Echte Zelf’ is de puurste, gezondste ervaring van wie we zijn als echt, autonoom mens. Het ‘Echte Zelf’ is een geïntegreerd, onbeschadigd Zelf. Het object van ware ‘zelf’-zorg.

Kortom: Het ervaren van het Echt Eigenlijke Ik moet begrepen worden als tegenstelling van het Vals Zelf-Gevoel. Iedereen bezit dat Zelf, dat ‘Echte/Authentieke Zelf’. Het verschil is dat iemand die een Natuurlijk Zelf-Gevoel of een Hersteld Zelf-Gevoel heeft dit Zelf ervaren kan en iemand met een Gebrek aan Zelf-Gevoel niet.

Gerelateerde posts

    Read more related posts