Wie ben ik? 

“Wie ben ik?” is de belangrijkste vraag die je kunt stellen over het meest belangrijke project waar je mee bezig kunt zijn: jezelf! Hoe komt het eigenlijk dat dit niet HET onderwerp van jouw dag is?

We praten over politiek, sport, beroemdheden en tegenwoordig natuurlijk heel veel over de Corona-crisis. Maar we vragen ons niet af wie en wat we eigenlijk ZIJN. We vragen ons af hoe we meer geld kunnen verdienen, waar we trek in hebben, hoe we ‘niet ziek worden’ en wat we dragen, maar we nemen niet de tijd om naar binnen te kijken om te zien of we daar daadwerkelijk gezond ZIJN.

We maken ons zorgen over onze fysieke gezondheid, onze middelen en mogelijkheden. Hierdoor missen we volledig dat we de beschikking hebben over een lichaam en vooral een geest die we zelf kunnen sturen en kunnen gebruiken om ons droom-bestaan te creëren.

We doen ons best om in deze tijd het hoofd financieel boven water te houden, we leunen op een internet-imperium met een gigantische invloed, blijven allemaal massaal thuis en volgen alle adviezen op van onze premier en het RIVM. 

 

 

De natuur gebruikt de ruimte die wij haar nu geven om haar Zijn te herstellen. Door thuis te blijven vanwege Covid-19 geven wij haar onbewust de ruimte om weer even in te checken bij haarzelf. Wateren en kanalen worden schoner, de lucht wordt schoner omdat er minder vliegtuigen vliegen en dieren durven zich meer te laten zien. 

Waarom gebruiken wij deze ruimte zelf niet om onze manier van Zijn eens onder de loep te nemen en dan grote schoonmaak te houden onder onze motivaties?
We laten ons leiden door angst. De situatie is onzeker en onduidelijk. Het is niet gek dat we bang zijn voor wat komen gaat. 

Maar in plaats van ons bezig te houden met de angst en onduidelijkheid in onze buitenwereld, zouden we de tijd die we nu over houden ook kunnen gebruiken om eens wat meer naar binnen te kijken.

Je fysieke gezondheid staat heel nauw in verbinding met je geest. Met jouw Zijn.

Hoe kan het dat alles wat we zien op het journaal of social media veel belangrijker lijkt dan wie wij werkelijk van binnen Zijn?
Investeren in onszelf lijkt vaak onnatuurlijk. We voelen ons egoïstisch als we met onszelf bezig zijn in plaats van met een ander. Hierdoor vergeten we vaak dat een investering in onszelf ook een investering in een ander is. Nu we allemaal in quarantaine zitten komt dit extra naar boven; als we nu niet bewust kiezen met onsZelf te leven, kunnen we de gezondheid van een ander in gevaar brengen. Indirect is dit in normale tijden eigenlijk ook van toepassing. 

Als jij niet je eerlijke Zelf bent, dus ontrouw bent aan jeZelf, weet een ander ook nooit wat hij/zij aan je heeft.

Uiteindelijk is alles ‘gedoemd’ om onderworpen te worden aan groei en verval. Wat er nu met onze buitenwereld gebeurt, is daar een goed voorbeeld van. Een ziekte als Covid-19 verspreidt zich razendsnel over vrijwel alle landen, niemand is meer ‘veilig’. Maar als vanzelf groeien wij hier omheen; we passen ons aan. We maken ruimte voor veiligheid voor onszelf, voor de mensen om ons heen en ook voor onze natuur.

Wij mensen hebben de gave om ons op een bewuste manier aan te kunnen passen.
Dit kun je ook doen met jouw Zelf-Gevoel. Een Gezond Zelf-Gevoel één van de weinige dingen die altijd kan blijven groeien, zolang jij het jezelf GUNT om hier aan te blijven werken. En het mooie is dat, naarmate het groeit, je kans op succes, welzijn en gezondheid op alle fronten groter wordt.

 

 

Je kunt je hier nu extra op focussen terwijl je in je quarantaine zit. Als je ergens naar de supermarkt loopt, de hond uitlaat of terwijl je in je bed ligt of in de zon bijvoorbeeld.
Nu alle afleiding in de vorm van sociaal contact wegvalt, is tijd besteden aan jezelf best besteedde tijd. Omdat de resultaten niet verloren gaan. Zorg dat jij je eigen 

beste vriend(in) wordt, want niemand is zo dicht bij je als jij zelf. 

Zie jezelf als je meest kostbare, nieuwe onderneming. Vind uit hoe je het gaat maken in de wereld als we straks allemaal weer veilig en gezond zijn en onderzoek hoe je dat eigen kleine ‘bedrijfje’ kunt laten floreren! Laten we ook in ons Zelf wat veranderen en het besluit nemen dat we iedere dag twee keer 10 minuten onszelf de vraag stellen: 

“Wie ben ik?” 

Ik ben ervan overtuigd dat je je niet zult vervelen. En als je je gedachten wilt delen met ons, ga gerust je gang op: info@gezondzelfgevoel.nl

Geniet van je Zelf.

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!