Dit is precies waarom je moeite hebt om in slaap te vallen

Leestijd ± 2 minuten

 

Hoewel ik slapeloosheid heb overwonnen, heb ik nog steeds moeite met in slaap vallen.

Tijdens het schrijven van mijn nieuwst boek, over onder andere de relatie tussen slapeloosheid en zelf-sabotage, merk ik dat er nog steeds een paar aspecten van mijn slapeloosheid hardnekkig blijven terugkomen.

 

Vaak als ik echt genoten heb, val ik gelukkig in mijn bed. Het gebeurt dan na een half uur dat ik besef: Oh nee! Ik kan weer niet in slaap komen? Het is een bekend patroon voor mij en het betekend vaak dat ik gedurende de dag en/of avond heb geprobeerd mij te conformeren naar anderen.

 

Wat moet ik bewijzen, vraag ik mezelf dan af? En is die bewijsdrang dan zo belangrijk dat het mij ervan weerhoudt te slapen?

 

 

 

Het kan ook gebeuren dat ik niet kan slapen omdat ik op een onderbewust niveau doodsbang ben ik weer slaap niet zal vatten Herken je dat ook? Eigenlijk dat je voor dat je in bed gaat liggen al bezig bent niet slapen? Dat je bed een plek is geworden van onrust in plaats van rust?

 

Zoals je waarschijnlijk al weet, is slaap niet iets dat je kunt forceren. Integendeel, hoe meer je het wilt, hoe moeilijker het wordt. Maar wat denk je dat het is als je moeilijk slaapt?

 

Het komt er allemaal op neer dat we allemaal dingen doen om ons goed te voelen die in strijd zijn met wat we écht nodig hebben om ons zelf te zijn.

 

99% van de oplossingen tegen slapeloosheid werken dus niet omdat ze zich niet richten op de échte oorzaak van het probleem. 

 

In mijn nieuwe boek vertel ik je de stappen die je kunt nemen om je slaapprobleem op te lossen. Het gaat erom dat je ’s nachts je batterij weer op kunt laden zodat je de volgende dag fris en vrolijk kan zijn.

 

Begin nu meteen en bestel het hardcopy boek hier of de Kindle versie hier.