Dit is precies waarom je moeite hebt om in slaap te vallen

Leestijd ± 2 minuten

 

Hoewel ik slapeloosheid heb overwonnen, heb ik af en toe nog steeds moeite om in slaap te vallen.

Tijdens het schrijven van mijn nieuwst boek, over onder andere de relatie tussen slapeloosheid en zelf-sabotage, merk ik dat er nog steeds een paar aspecten van mijn slapeloosheid hardnekkig blijven terugkomen.

 

Vaak als ik echt genoten heb, een leuke dag heb gehad, of iets heel goed heb gedaan, val ik gelukkig in mijn bed. Dan gebeurt het dat ik na een half uur besef: Oh nee! Ik kan weer niet in slaap komen? Het is voor mij een bekend patroon  en het betekent dat mijn automatische piloot gedurende de dag en/of avond heeft geprobeerd mijn succesjes op te slaan als scorepunten naar een Kunstmatig Zelf-Gevoel. Net zoals het dat altijd gewend was. Een gewoonte dus!

 

Wat moet ik dan toch bewijzen, vraag ik me dan af? En als een en ander dan allemaal goed verlopen is, heeft die bewijsdrang dan zo’n negatief effect op mij dat het me ervan weerhoudt in slaap te vallen?

 

 

 

Het kan ook gebeuren dat ik niet kan slapen omdat ik op een onderbewust niveau doodsbang ben ik weer slaap niet zal vatten Herken je dat ook? Eigenlijk ben je dan, voor dat je in bed gaat liggen, al bezig bent met niet slapen? Dan is je bed een plek geworden van onrust in plaats van rust?

 

Zoals je waarschijnlijk al weet, is slaap niet iets dat je kunt forceren. Integendeel, hoe meer je het wilt, hoe moeilijker het wordt. Maar waarom, denk jij, dat je moeilijk slaapt?

 

Het komt er op neer dat we vaak allemaal dingen doen om ons goed te voelen over ons zelf, die in eigenlijk in strijd zijn met wat we écht nodig hebben om ons zelf te zijn. Nee dat zeg ik verkeerd. Dat we vergeten dat we niets hoeven te doen om echt ons zelf te zijn, ook die dingen die we allemaal doen, niet. Vaak nemen die dingen die we (denken te moeten ) doen een veel grotere plaats in in ons zelf dan wij zelf. Vaak weten we niet eens hoe ons van onszelf volledig bewust te worden. Dat is de ham-kwestie!

 

99% van de oplossingen tegen slapeloosheid werken dus niet omdat ze zich niet richten op de échte oorzaak van het probleem. 

 

In mijn nieuwe boek vertel ik je de stappen die je kunt nemen om je slaapprobleem op te lossen. Het gaat erom dat je ‘s nachts je batterij weer op kunt laden zodat je de volgende dag fris en vrolijk kan zijn.

 

Begin nu meteen en bestel het hardcopy boek hier of de Kindle versie hier.

 

 

 

Posted in

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!