Goede Voornemens en NeuroGym

Voor de trouwe lezer een berichtje: ik ga even een stapje terugnemen met het schrijven van blogs. Er zijn er nu meer dan 400, dus kunnen we een aantal daarvan wel in een nieuw jasje steken. Het is niet omdat ik niet meer wil schrijven maar omdat ik mijn tijd op een productievere manier moet gaan besteden. En wat ik nu ga vertellen is iets waar je, als lezer zeker ook je voordeel mee kunt doen.

NeuroGym – John Assaraf

Ik heb nl ingeschreven op een Online Cursus van John Assaraf. John is de CEO van NeuroGym. Hij vertegenwoordigt de ‘hottest trend’ die hier in Amerika door de ether golft: het betreft een wetenschappelijk gefundeerde, ultieme, herconditionerings leerschool. Door actief je onderbewuste te overtuigen dat, wat je vroeger ooit besloten had, niet langer meer geldig is in je huidige leven, vergroot je je kans op succes aanzienlijk.

John is een meester in het uitleggen van hoe een brein werkt: we hebben goede voornemens en ditmaal willen we het echt volhouden. We raken enthousiast en gaan aan het werk ermee. Maar na een paar weken (ongeveer 2) neemt onze motivatie af. We geven onszelf daarvoor zelfs op onze kop maar wist je, dat er iets heel anders achter zit. En wat dat is begin ik nu te ontdekken.

Ik vertel verder, wat ik al van John Assaraf heb geleerd: het kan zijn dat er een onzichtbare vijand in ons aan het werk is. Hij vergelijkt hem zelfs met een sluipende ziekte. Het is ons “verwachtings set point.” Gebaseerd of hoe we over het algemeen reageren op zaken heeft ons brein-systeem, ons neurologische stelsel, een soort blauwdruk gecreëerd. Dat geldt als onze “comfort zone.”

Op weg naar succes telkens terug naar AF!

Het menselijk mechanisme is heel goed in het vermijden van pijn en het besparen van energie. Dat komt ongeveer hierop neer: het bekende is makkelijker te realizeren dan het nieuwe. Iets doen wat je al kunt is makkelijker dan iets nieuws aan leren.

Daarom zit er een soort error-detector ingebouwd in onszelf en telkens als we te ver afwijken van onze comfort-zone krijgt het lichaam opdracht om dat weer bij te sturen: terug naar AF! Zo kom je dus nooit boven je eigen diep ingewortelde, veelal negatievere, zelf-perceptie uit. Een neurologische of biologische trigger wordt afgevuurd en boem, we zijn weer thuis op de oude plek. Na verloop van tijd wordt je daar moe genoeg van om je geweldige goede voornemen maar te laten zitten: je geeft het op.

Gezond-Zelf-Gevoel Blogs

Ik wil het promoten en uitdragen van Gezond Zelf-Gevoel zeker niet opgeven maar ik wil ook niet meer werken tegen de klippen op, voor de bierkaaien om het zomaar eens te zeggen. Ik ga mijn eigen set-point eens flink inspecteren en neurogym doen. Dat gaat dagelijks een boel tijd kosten en die tijd moet ik ergens vandaan halen. Vandaar dus voorlopig geen blogs meer. Als je nog wat wilt lezen over Gezond Zelf-Gevoel kun je er vele vinden in het archief van Gezond Zelf-Gevoel en vooral op de Engelstalige site Healthy Sense of Self.

En als iemand zich geroepen voelt om deze oudere blogs op te frissen en in het Nederlands te vertalen dan heel graag. Stuur een email met een verzoek om een blog onderhanden te nemen – kies er zelf eentje uit en het zou geen probleem moeten zijn. Je helpt er al die mensen mee die een Gezond Zelf-Gevoel goed zouden kunnen gebruiken!

 

 

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!