Het mooiste Kerstkadootje…

Geef een Gezond Zelf-Gevoel kado

Dit kerstkadootje is niet duur; je hoeft er niet voor in de rij te staan. Je hoeft het niet in te pakken en de ontvanger heeft er heel lang wat aan, ja, een leven lang.

Bovendien spaar je voor de ontvanger van jouw pakketje Gezond Zelf-Gevoel, ook nog een heleboel andere kosten uit. Als je je dochter of je zoon een Gezond Zelf-Gevoel geeft, hoeven zij minder vaak naar de dokter en ook niet naar de therapeut. Misschien zelfs wel minder vaak naar de tandarts omdat er geen tandvleesproblemen zijn. Ze hebben gewoon een sterker gestel.

Ze gaan waarschijnlijk ook meer geld verdienen omdat ze meer verantwoording aan kunnen en goed kunnen focussen. Ook is de kans groter dat ze een partner vinden en duurzaam getrouwd blijven, kortom ze worden gelukkiger.

En, dan de Kerstmissen! Weet je wel dat je hen een tool in handen geeft, waarmee ze alle Kerstmissen in hun hele leven op hun gemak op familie dineetjes kunnen zitten, zonder bang te hoeven zijn dat het allemaal verkeerd afloopt- zelfs als ze een glaasje op hebben. Allemaal zaken die gebeuren als je, als ouders of verzorgers een Gezond Zelf-Gevoel aan je kind geeft.

Voor wie is dit kadootje?

Maarrr… Als je de leeftijd hebt dat je niet meer thuis woont is het allemaal niet zo vanzelfsprekend meer: je bent al gevormd en dat is al of niet met een Gezond Zelf-Gevoel.

Dit GZG-pakketje geven is dus alleen weggelegd voor ouders van jonge kinderen. Als jij dat ben kun je nog je best doen om, net als de vader in deze video, je kind actief bij te brengen dat hij of zij uniek is en waardevol, in eerste instantie voor jouw als ouder en ook voor zichzelf.

Want wat van groter belang is voor het kind, is m.i. niet zo zeer WAT de vader zegt maar DAT hij deze activiteit onderneemt met zijn dochter. Op een heel fundamenteel niveau voelt Alysia heel goed aan dat haar vader haar ‘echt ziet’ als hij zich voor de volle 100% met haar bezig houdt en zich inzet om haar de regels van het leven bij te brengen. Kortom Alysia weet dat zij belangrijk is voor haar vader. Ik denk dat dát het belangrijke moment is in haar opvoeding. Laten zien dat je iemand waardeert, dat is de kern, speciaal voor je eigen kinderen!

Hoe verpak je dit Gezond Zelf-Gevoel kadootje?

Hoe maak je van deze belangrijkste gift allertijden nou een leuk Kerstkadootje? Daar moet je even je eigen creativiteit even op los laten. Het hangt er vanaf waar jij zelf goed in bent: tekenen, schrijven, hout bewerken, beeldhouwen, een song maken? Je kunt altijd een symbolisch kadootje fabriceren dat je helpt om je gift ook in de praktijk te brengen. Het moet iets zijn dat je dagelijks ziet, dat niet kapot kan en dat jou, de gever, er dagelijks aan herinnert om tijd en oprechte aandacht te reserveren voor degene aan wie je dit kadootje geeft. En wat het leuke ervan is: het schenkt ook de gever veel vreugde!

 

Posted in ,

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!