Waar komt geestkracht vandaan?

– door Deborah Drake

Beste Lezer,
Hier zijn drie vragen waar je over na kunt denken:
Wat is geestkracht precies?
Waar komt het vandaan?
En als je meer wilt, waar haal je het dan?

Volgens Amy Morin, gelicentieerd klinisch sociaal werkster and schrijfster bij LifeHack, zijn er 13 dingen die mentaal sterke mensen niet doen.
Ze heeft duidelijk een punt met deze lijst. Nadat ze het op LifeHack gepost had is het 737.000 keer gedeeld; en nadat Forbes het thema overnam is dat artikel door meer dan 5 miljoen mensen gezien.

geestkracht

Wat is geestkracht?
Mentale kracht heeft veel verschillende namen: vastberadenheid, vastbeslotenheid, inhoud, veerkracht en zelfs vertrouwen. Geestelijk sterke mensen houden er gezonde gewoonten op na, zelfs als ze er geen zin in hebben. Ze beheren hun gevoelens, gedachten en gedrag op zo’n manier dat ze snel stress kunnen verminderen – of het direct helemaal kunnen vermijden.
Als je mentaal sterk bent, ben je op weg naar succes in het leven – een leven naar je eigen ontwerp. En vanuit het standpunt van GezondZelf-Gevoel heb je een Zelf-Gevoel nodig dat gezond en sterk is om geestkracht te bevorderen.
Waar komt geestkracht vandaan?
Vanaf onze geboorte zijn we met zelf-ontwikkeling bezig die de basis en groei van onze mentale kracht ondersteunt of in de weg zit. De kans is groot dat het om een mix van verschillende emotionele ervaringen gaat, die ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfrespect beϊnvloedt.

Hoe sterk voel jij je mentaal?
Neem Amy Morins oorspronkelijke lijst en vraag jezelf af met welke punten je het eens bent.

Mentaal sterke mensen:
– verspillen geen tijd aan zelfmedelijden;
– geven hun macht niet weg;
– zijn niet bang voor verandering;
– besteden geen energie aan dingen waar ze geen controle over hebben;
– hoeven niet iedereen te behagen of het naar de zin te maken;
– zijn niet bang om berekende risico’s te nemen;
– hangen niet aan het verleden;
– maken niet steeds weer dezelfde fouten;
– benijden het succes van anderen niet;
– geven niet op na de eerste mislukking;
– zijn niet bang om alleen te zijn;
– voelen niet dat de wereld hen iets schuldig is;
– verwachten geen onmiddellijke resultaten.

Na het lezen van de post van Amy Morin ging ik op een intuïtieve jacht op LifeHack door de ene post na de andere te lezen en de commentaren en aanbevolen artikelen. Ik was het niet eens met sommige suggesties om mentale weerbaarheid en emotionele intelligentie te ontwikkelen en de ideeën waarom niet-gelukkige mensen ongelukkig blijven. MAAR ik vond ook deze lijst van 10 dingen die gelukkige mensen anders doen.
Het blijkt dat mensen veel tijd besteden aan wat hen gelukkig en ongelukkig maakt, hoe ze dingen anders zouden willen en hoe ze mentaal sterker en meer productief kunnen zijn; en hoe ze aan het einde van de dag lekker kunnen slapen.
Met een Gezond Zelf-Gevoel worden de doelen die we voor onszelf stellen niet gehinderd door obstakels, omdat we de geestkracht hebben om deze te neutralizeren of te verwijderen.
Ik breng heel bescheiden een door Gezond Zelf-Gevoel gecreeërde oplossing naar voren. Doe wat nodig is om je Zelf-Gevoel te herstellen en te versterken. Je kunt beginnen bij de 90-seconden quiz (link) die we ontworpen hebben om de status van je Zelf-Gevoel te bepalen.
Wat kun je daarna doen? Bekijk de Zelf-Gevoel Help Online Cursus om een Gezond Zelf-Gevoel binnen jezelf op te bouwen. Wat zit erin voor jou? Je zult een nieuw niveau van zelfbewustzijn krijgen, mentale kracht opbouwen en de mogelijkheid om geluk en tevredenheid in het leven te ervaren.

Wil je trouw zijn aan je Zelf en de wereld tegelijkertijd beter maken?

 

Posted: May 27, 2016 in Mental Health, Recommended Reading, Sense of Self

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!