Wat gebeurt er doorgaans met een wetenschappelijke waarheid?

 

Wat denk je? Zouden de volgende citaten van toepassing zijn op de Gezond Zelf-Gevoel Methode?

“Alle waarheden gaan langs drie fasen. Eerst wordt het belachelijk gemaakt. Daarna komt verzet. En in de derde fase wordt het als vanzelfsprekend geaccepteerd”.

Arthur Schopenhauer (1788 – 1860), Duitse filosoof

 

max planck

Een wetenschappelijke waarheid viert geen zegen door haar tegenstanders te overtuigen en hen het licht te laten zien, maar eerder omdat haar tegenstanders uiteindelijk sterven en een nieuwe generatie opgroeit die ermee vertrouwd is.

Max Planck (23 April 1858 – 4 October 1947) Duitse natuurkundige die met zijn werk aan de quantummechanica de Nobel Prijs won in 1918.

 

Het kan zijn dat je niet herkent waar het Gezond Zelf-Gevoel concept over gaat, omdat je er niet eerder mee te maken hebt gehad. Dan kun je ook niet weten dat het binnen je bereik ligt om zelf een Gezond Zelf-Gevoel te krijgen of terug te krijgen met alle voordelen die daar bij horen. En niet alleen voor jou maar vooral voor je kinderen, familie en vrienden.

 

Het zou kunnen zijn dat jij, of je therapeut het weg lacht, omdat het de traditionele behandeling en methodes om problemen op te lossen bedreigt. Het zou mogelijk de wetenschappelijk vastgestelde ideeën overboord kunnen zetten. Niet dat de Gezond Zelf-Gevoel Methode tegen deze ideeën is, maar het omzeilt veel details die je niet hoeft te weten. Bovendien kun je jezelf met deze methode helpen en heb je geen andere deskundigen nodig.

 

Laten we snel doorgaan naar de derde fase: accepteer het als vanzelfsprekend. De GZG Methode is VANZELFSPREKEND op meer dan één manier! Je Zelf wordt duidelijk je enige criterium en doel maar het helpt je ook om anderen van dienst te zijn. Je Zelf-Gevoel wordt het directe bewijs dat je al iemand bent en dat maakt je afhankelijkheid van de uitkomst van je prestaties of van wat andere mensen van je denken overbodig.

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!