Gezond Zelf-Gevoel, wat is dat?

Grondlegger Gezondd Zelf-Gevoel Methode

Grondlegger Gezond Zelf-Gevoel Methode

Hoera! Een Face-book Pagina Gezond Zelf-Gevoel, in het Nederlands!
Er is nu ook een Nederlandse Face book pagina, een gloed nieuwe met nog geen een like. Maagdelijk, zou ik bijna zeggen. Wie gaat de eerste like geven?

Gezond Zelf-Gevoel is geen alledaags Nederlands woord maar het is wel iets dat je moet hebben als je aan het langste levens-endje wilt trekken. Hier kun je lezen wat er eigenlijk mee bedoeld wordt.

Zelf, eigenwaarde, zelf-bewustzijn
In Nederland kennen wij het woord zelf, het woord eigenwaarde, zelf beeld, zelf-bewustzijn maar het woord Gezond Zelf-Gevoel roept bij sommigen verzet op. “Bestaat dat woord eigenlijk wel,” vroegen sommige mensen zich af. “Moet dat dan?” dachten wij dan. In deze tijd worden er veel nieuwe woorden gemaakt en dit zou er zeker een van kunnen zijn.

“Zie” jezelf echt
Een Zelf-Gevoel is een voorwaarde voor een gevoel van eigenwaarde maar niet hetzelfde. Als je niet echt “doorvoelen” kunt dat je je hoogst eigen persoon bent, dan kom je aan een gevoel van eigenwaarde helemaal niet toe. Allereerst moet je er echt zijn voor jezelf. Aanwezig zijn voor je Zelf betekent onder meer aandacht besteden aan je zelf, luisteren naar je lichaam maar ook naar je emotionele en psychologische behoeften: nu wil ik even rust om dit of dat te verwerken. Ik ben gestressed en weet niet goed waarom – ik heb tijd nodig om dat uit te zoeken. Mijn been doet pijn, hoe zou dat komen? Ik kan niet slapen – wat zou me dwars zitten?

Zelfkennis en een zelf-vriendelijke motivatie
Door je bewust te zijn van je zelf kun je kun je veel problemen oplossen. Het geeft inzicht in je beperkingen en leert je om niet over je eigen schreef te gaan en geen beloftes te doen die je niet waar kunt maken. Een ander belangrijk facet van een Gezond Zelf-Gevoel betreft het doorzien van je motivatie en je er volledig bewust van te worden waarom je iets doet of juist laat. Wat zijn je diepste wensen – waar gaat het eigenlijk allemaal om?

Meer dan eigenwaarde en zelfvertrouwen.
Zie, dat is veel meer dan eigenwaarde – dat is zelfkennis maar niet alleen via je hoofd. Het is een gevoel dat je dag en nacht bij je draagt en dat je ten dienste staat om keuzes te maken en beslissingen te nemen. En als dat nog niet zo voor je werkt, dan moet je eerst beginnen met het leren kennen van al deze aspecten van je zelf. Daarna kun je ze beter managen en op den duur worden ze je zo eigen dat ze tot Gevoel worden: een Gezond Zelf-Gevoel.

Doe het zelf Methode
Een Gezond-Zelf-Gevoel is toegankelijk voor wie het wil en let op: je kunt jezelf er mee helpen! Geen dokter of psycholoog meer nodig. Ik hoop zo dat het vele harten zal winnen en dat het woord over een aantal jaren een heel gewoon woord is geworden.

En vergeet vooral niet onze nieuwe Face book Pagina te bezoeken en misschien te liken!

gezondzelfgevoel-on-facebook

Healthysenseofself is gesticht in Amerika door de Nederlandse Antoinetta Vogels. Binnenkort wordt de tweede editie van haar boek uitgebracht en kort daarna zal het ook in het Nederlands verschijnen. Er is een online cursus, voorlopig nog alleen in het Engels maar ook die zal binnenkort in het Nederlands verschijnen.

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!