Ouders, help je kinderen met het vormgeven van hun Zelf-verhaal

blog gzg

De meeste ouders weten instinctief dat kinderen zich goed moeten voelen over zichzelf om gelukkig te zijn en vooruit te komen in het leven – hetzelfde geldt voor ouders – maar hoe werkt dat in de praktijk? Wat moeten we tegen onze kinderen zeggen om ervoor te zorgen dat ze later gelukkige volwassenen zullen worden, met een sterk Zelf-Gevoel en het vermogen om de wereld aan te kunnen?

Dr. Kathyrn WestonWant Your Child to Feel Good About Themselves? – Follow Five Golden Rules (Wil je dat je kind zich goed voelt over zich zelf? – Volg vijf gouden regels)

Er worden vijf prachtige opvoedingsaanbevelingen geboden in dit Huffington Post artikel waar mijn oog vanochtend op viel en er was een stukje dat me diep raakte:

Help je kind vorm te geven aan hun Zelf-Verhaal

Dit lijkt misschien simpel, maar doet iedereen het ook?
Ik ben opgegroeid met ouders die van mij hielden, maar ik heb toch nog af en toe het gevoel dat me gezegd wordt hoe ik moet zijn of hoe ik maar beter kan zijn als ik vooruit wil komen in het leven.
Als volwassene heb ik sommige lessen afgeleerd, die mijn goedbedoelende ouders me aangeleerd hadden. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om een ouder te zijn die kinderen hun eigen Zelf-Gevoel laten vormen.
Wat is jullie ervaring met het opvoeden van kinderen en ze liefde en de ruimte geven om te ‘zijn’? Hoeveel vrijheid had je zelf als kind?

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Mail ons via Contact@healthysenseofself.com of beter nog, geef je commentaar hier!

Posted in

Site Maintainer

RealBasics, LLC, helps maintain this website. Contact David Innes, owner, at (206) 390-8082 or by email your support team at clientadmin@realbasics.com.