De voorbodes van gezondheid in het nieuwe jaar

 

door Deborah Drake

snowbells annie

 

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik ben al klaar voor de lente. Iedere keer als ik een wandeling maak, zoek ik de eerste bloemen die door de harde, koude wintergrond breken.

Symbolisch zijn de krokussen en sneeuwklokjes voor mij de voorbodes van seizoensverandering. Ik herinner me goed dat mijn lieve oma me toen ik jong was vertelde dat ik op lente kon rekenen als ik die witte en paarse bloeiseltjes ontdekte.

 

Hoe koud en onvriendelijk de wintermaanden ook mogen lijken, het is goed om te bedenken dat krokussen en sneeuwklokjes er aan zitten te komen en een ander seizoen van doorbraken beloven, als ik tenminste bereid ben om een persoonlijke inventaris op te maken van het afgelopen jaar en een paar nieuwe en zinvolle intenties voor het komende jaar wil stellen.

De laatste vier jaar ben ik in aanraking gekomen met ieder aspect van de Zelf-Gevoel Methode. Ieder jaar leer ik, ten goede, meer over mijn Zelf-Gevoel en Motivaties. Hoe geweldig ik me ook voel, ik sta altijd open om transformatieve ideeën opnieuw te bekijken omdat ik vind dat ik nooit klaar ben met leren. Ik neem aktief en zo bewust mogelijk deel aan het levensproces. En toch ga ik door oude cyclussen, net als de vier seizoenen.

De feestdagen zijn nog steeds moeilijk voor me omdat er veel jaren met niet echt idyllische familiebijeenkomsten waren en jaren dat ik ervoor koos om het allemaal te vermijden. Als ik nu voel dat mijn Ego wordt geprikkeld, ben ik er gelukkig sneller bij om mezelf weer in balans te brengen. Ik weet dat dit komt omdat ik trouw bezig blijf met mijn innerlijke werk en met het versterken van de gezondheid van mijn Zelf-Gevoel.

Ik weet ook dat ik niet de enige ben met een bewogen geschiedenis als het om emotionele feestdagen gaat. Vrienden en mensen van mijn leeftijd delen hun verhalen over familie-angst, die groter aanvoelt tussen november en het eind van het jaar.

Ik ben voortdurend bezig meer innerlijke veerkracht te ontwikkelen en op een andere manier te kijken naar wat me als jong meisje in de war bracht.

Toen oudejaarsavond eenmaal voorbij was, voelde ik de opluchting in mijn hart. Wensen werden stilletjes gedacht terwijl het vuurwerk buiten feest vierde. Dit jaar waren mijn pogingen om nieuwe rituelen te creëren zuiverend en gelukkig ook geslaagd. Ik vond mezelf terug in een gewillige stemming om mijn levensverhaal opnieuw te ontdekken. Ik heb mijn innerlijke tuin gewied. Het voelde echt goed.

Ik voel de grond van mijn zijn weer opwarmen en mijn weerstand om te vieren smelt weg. Ik kan me zelfs indenken dat de krokussen mijn verandering vieren door vroeg en in grote getale uit te komen. Ik zal naar ze uitkijken als ik naar buiten ga voor een wandeling in het park achter mijn huis.

Mijn hoop en intenties voor iedereen die een Gezond Zelf-Gevoel vindt, zijn dat de Zelf-ontwikkelingsproducten die we gecreëerd hebben, je innerlijke bodem verwarmen en een hernieuwde bloei van welzijn teweegbrengen, innerlijke vrede en meer Zelf-respect in alle aspecten van je leven.

Als je op zoek bent naar ondersteuning bij het opbouwen van eigenwaarde, gezonde grenzen en een vreugdevol leven weet dan dat de dooi aan het einde van de winter nabij is en jouw Zelf-Gevoel hersteld en vernieuwd kan worden als je begint te begrijpen waarom je doet wat je doet… net zo zeker als krokussen en sneeuwklokjes uitkomen vóór de narcissen.

crocus-7

Net als het erop lijkt dat de winter zijn koude greep nooit meer los zal laten, komen de sierlijke kelkjes van de krokus door de sneeuw naar boven om een kleurrijke show te geven van hernieuwd leven.

 

 

 

 

 

 

Bekijk de Zelf-Gevoel Help Cursus. Herstel de gezondheid en vitaliteit in je relaties en begin met de relatie die je met jezelf hebt. Gebruik de promo code “course-special” voor de speciaal gereduceerde prijs van $ 37.-.

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!