Wie ben ik?

“Wie ben ik?” is de belangrijkste vraag die je kunt stellen over het meest belangrijke project waar je mee bezig bent: jezelf! Hoe komt het dat dit niet HET onderwerp van de dag is?

We praten over politiek, sport en beroemdheden, maar we vragen ons niet af wie en wat we eigenlijk zijn. We vragen ons af hoe we meer geld kunnen verdienen, wat we eten en wat we dragen, maar we nemen niet de tijd om naar binnen te kijken om te zien of we werkelijk zijn wie we bedoeld waren te zijn: ons Zelf.

We klagen over onze gezondheid, onze middelen en mogelijkheden alsof we niet zien dat we de beschikking hebben over een lichaam en een geest die we kunnen gebruiken om ons droom-bestaan te creëren.
We maken plannen om een financieel monopolie op te bouwen, een internet-imperium met een gigantische invloed, maar velen van ons denken nooit na over de essentie van ons bestaan.

En dan is er de angst dat we niet in staat zullen zijn om aan al deze verwachtingen te voldoen. Hoe kan het dat al die verwachtingen veel belangrijker zijn dan wij zelf? Wie zijn wij eigenlijk zonder die verwachtingen? Velen van ons hebben lang en hard genoeg gewerkt en genoeg in ons werk geïnvesteerd en in het verwezenlijken van onze aspiraties om die vraag naar eerlijkheid te beantwoorden.

Wie zijn wij als we niet in onszelf investeren? Immers alles is gedoemd om onderworpen te worden aan groei en verval. Maar, als je er actief aan werkt, is een Gezond Zelf-Gevoel één van de weinige dingen die blijft groeien. En het mooie is dat, naarmate het groeit, je kans op succes en welzijn op alle fronten groter wordt.

Je kunt dit doen tijdens je werk of als je ergens naar toe loopt, terwijl je in je bed ligt of in de zon. Het valt onder je best bestede tijd omdat de resultaten niet verloren gaan. Zie jezelf als je meest kostbare, nieuwe onderneming. Vind uit hoe je het gaat maken in de wereld en onderzoek hoe je je kleine bedrijfje kunt laten floreren!

Een gezonde vorm van liefde voor je Zelf is het ultieme gereedschap dat je succesvol kan maken in heel veel andere aspecten, want als je al van jezelf houdt kun je al je energie wijden aan de details die je project nodig heeft. Je werkt met plezier en bent niet afhankelijk van de uitkomst. Creativiteit stroomt omdat er geen blokkades in de weg staan. Je zou kunnen zeggen: “Je staat jezelf niet in de weg.” En je project gaat echt over jouw project en niet (verkapt) over JOU. Dit is waar je moeite moeiteloos wordt en je creatieve proces niet wordt gehinderd. Inspiratie kan zijn weggetje vinden in je hoofd en in je hart. Je werk is gezegend.

Zelfmoordgedachten kunnen het gevolg zijn van de afwezigheid van al het bovenstaande. Depressiviteit kan je deel worden als niets wat je doet lijkt te werken of alles wat je probeert in elkaar zakt; als anderen die eigenlijk je bestaansreden zijn geweest wegvallen of op een andere manier verdwijnen uit je leven. Als je leven niet echt om jou gaat, dan ben je afhankelijk van anderen. Helaas heb je geen controle over die anderen. Investeren in je Gezond Zelf-Gevoel is daarom de meest veilige investering met een hoge uitbetaling: echte onafhankelijkheid. Je moet je eigen beste vriend(in) zijn, want niemand is zo dicht bij je als jij zelf. Hoe komt het dan dat we geen tijd aan ons Zelf besteden?

Laten we wat veranderen en het besluit nemen dat we iedere dag twee keer 10 minuten onszelf de vraag stellen: “Wie ben ik?” Ik ben ervan overtuigd dat je je niet zult vervelen. En als je je gedachten wil delen met ons, ga je gang: mystory.healthysenseofself.com

Geniet van je Zelf.

Antoinetta Vogels

Antoinetta Vogels is the Oprichtster & Directrice van HealthySenseOfSelf, LLC, ontwerpster van de Zelf-Gevoel Methode, een Zelfhulp Programma, voor Mensen die de gemoedsrust willen genieten die het Jezelf zijn met zich meebrengt!